Žiacka školská rada SOŠ lesnícka Tvrdošín hovorí:
“ Stretli sme sa koordinátor, predseda a podpredseda ŽŠR 10.01.2022 a dohodli sme sa na rozdelení úloh a organizácii. Začiatok akcie bol stanovený11.1.2022 o 7.00 na nástupe žiakov na odborný výcvik na školskom dvore.
Podpredseda ŽŠR Mário Poláčik zabezpečí fofografovanie a vytvorenie krátkeho videa. Predseda ŽŠR zabezpečil heligonkárov. Koordinátor ŽŠR zabezpečil financie od vedenia školy a kúpil čokolády pre žiakov.
Akcia začala na školskom dvore ráno o 7.00 hodine, kde žiaci zahrali koledy pánom majstrom odborného výcviku a žiakom, ktorí odchádzajú na pracoviská na prax. P. Metes zaželal priania za ŽŠR do Nového roka a všetkým na nástupe dvaja žiaci rozdali perá a čokolády. Potom žiaci šli k pánu riaditeľovi, do jednotlivých tried, k ekonómkam, bufetárke, učiteľom, upratovačkám.
Aktivita bola veľmi vydarená a zožala veľký úspech. Vzbudila pohodu a radosť u žiakov, ako aj u učiteľov a majstrov, vedenia školy. Cítili sme sa ako jedna veľká rodina.
Samotní realizátori boli tiež nadšení zo spätnej väzby. A sú rozhodnutí túto akciu každý školský rok zopakovať. „
Podujatie sa realizovalo pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej. 
Zastrešujúcim organizátorom a podporovateľom aktivity v Žilinskom kraji bola Rada mládeže Žilinského kraja.

Aktivita v rámci podpory participácie mladých sa realizovala z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA –Slovenský inštitút mládeže.