Žiacka školská rada Gymnázium, Varšavská cesta, Žilina píše:
„Členovia Žiackej školskej rady sa po vzájomnej dohode rozhodli, že aktivitu zrealizujú na pôjde škole pre svojich spolužiakov, učiteľov a ostatných nepedagogických zamestnancov. Aktivita sa konala v deň odovzdávania výchovno-vzdelávacích výsledkov.
1. polrok sa dostal do úspešného konca a členovia ŽŠR si uvedomili, že pre niekoho bol plný očakávaní zo získania nových vedomostí, pre iných skôr pretekmi za dobrými známkami. No napriek tomu, nech už bol 1.polrok akýkoľvek, Žiacka školská rada, verí, že ten 2. polrok bude lepší. A preto sa rozhodli spríjemniť svojim spolužiakom, učiteľom a ostatným zamestnancom GVARZY v novom polroku písanie poznámok, ťaháčikov, testov a projektov s motivačnými perami. Tieto rôznofarebné perá plné motivácií dostal ako drobný darček k polročnému vysvedčeniu každý, kto je akoukoľvek súčasťou GVARZY.
Veríme, že perá im prinesú nové, popísané strany plné nadšenia a motivácie do druhého polroku.“
Podujatie sa realizovalo pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej. 
Zastrešujúcim organizátorom a podporovateľom aktivity v Žilinskom kraji bola Rada mládeže Žilinského kraja.

Aktivita v rámci podpory participácie mladých sa realizovala z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA –Slovenský inštitút mládeže.